Koffeinfritt kaffe
Välj koffeinfritt kaffe om du upplever att koffeinet påverkar dig negativt. Många väljer att dricka kaffe dagligen för att det innehåller uppiggande koffein. För mycket koffein sent på dagen kan däremot försämra sömnen och göra att du får svårare att somna. Koffeinfritt kaffe (decaf) kan då vara lösningen om du ändå vill avnjuta smaken av kaffe efter middagen.
Populärt inom koffeinfritt kaffe
-
Starbucks Decaf Espresso Roast
179 kr
Läs mer härKöp hem Starbucks hela bönor som gjort koffeinfria. En förpackning är på 227 gram. -
Nescafe Classic Decaf (avkoffeinerad) 200 g
199 kr
Läs mer härFint och lättlösligt kaffe från utvalda rostade kaffebönor. Aromatisk avkoffeinerat kaffe för frappé med mera. -
Koffeinfri rackare | Koffeinfritt specialkaffe i världsklass - Hela bönor
275 kr
Läs mer härHela bönor/Malet kaffe 250 g Älskar du kaffe men skulle gärna slippa koffeinkicken? Grattis, du har blivit bönhörd. Äntligen kan vi inkludera fler i vår kaffegemenskap. Den koffeinkänsliga ges en ny chans att vara med och den inbitna bönnörden kan förlänga sitt kaffedygn med en kvällskopp utan att riskera nattsömnen. Koffeinfri rackare är ett kaffe där koffeinet med naturliga metoder reducerats till ett minimum. Men all smak finns kvar. Får det lov att vara en Koffeinfri rackare?Kaffet är gott i alla tänkbara bryggmetoder (inklusive espresso), alla tider på dygnet. Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe vars ursprung varierar över säsong. Nuvarande skörd:Regionen Nariño i Colombia, producerat av Cooperativa de Cafés, especiales de Nariño.Varietet: Caturra, CastilloSkörd: Hela året. Process: fermenterat i vattenbad och sedan soltorkat. Odlingshöjd: 1 550-1 650 meter över havet. Beyond the beans - historien bakom kaffet i din koppJag har märkt att koffeinfritt kaffe väcker känslor! En del blir själaglada när de får höra att det finns ett koffeinfritt kaffe som jag går i god för är lika gott som "vanligt kaffe". Andra har så trista upplevelser av att ha provat olika koffeinfria kaffen att de har gett upp och är bergsäkra på att det är fullkomligt osannolikt att det skulle kunna smaka bra. En tredje kategori ser ingen poäng med att dricka koffeinfritt eftersom de kan sova som ett barn oavsett hur sent på dygnet och hur mycket kaffe de dricker. Oavsett vad, så är jag själaglad över att få möjligheten att förmedla denna pärla. Rosteriet köper in de bästa koffeinfria bönorna som finns i säsong och strävar efter att rosta det så en medelfyllig karaktär med viss sötma framhävs. Just nu kommer kaffet från regionen Huila i Colombia. Tillsammans har många gårdar gått ihop och skapat en skörd som fått 84-85 poäng i ett smaktest från 1-100. Det betyder att kaffet när upp i "specialkaffe"-nivå vilket är ytterst sällsynt för koffeinfria kaffen. Det gör att bönorna skiljer sig från kanske så mycket som 99 procent av världens övriga koffeinfria kaffen, både genom sin höga kvalitet och i fråga om transparens och spårbarhet. Så, hur går det egentligen till att skapa koffeinfritt kaffe? Det finns olika sätt, gemensamt för dem alla är att det handlar om att reducera och avlägsna det koffein som redan finns. Några redan från början koffeinfria bönor, växer helt enkelt inte på träd.I metoden som används till Koffeinfri rackare badas det så kallade råkaffet tillsammans med naturlig, komprimerad koldioxid. Koldioxiden binder sedan koffeinet och när kaffet filtreras så skiljs bönorna från sitt koffein. Smaken i kaffebönorna stannar dock kvar i hela processen, till skillnad från i en del andra metoder där även smaken följer med bort och sedan måste återinföras i bönorna. Det ska sägas direkt, jag förstår nätt och jämt hur det går till i teorin. Men som de beskriver det med egna ord på rosteriet: "Genom denna naturliga metod så behålls den goda smaken i kaffet, vilket är en av skälen till att vi tror att det är framtidens metod för att ta fram koffeinfritt kaffe." Kaffet gott,Allt gott/Viktor -
Malet koffeinfritt kaffe Charles Liégeois Mano Mano Discret Déca, 250 g
132 kr (165 kr)
Läs mer härDetta organiska malda kaffet från Peru kännetecknas av en intensiv och unik doft. I den färdiga kaffedrycken framträder subtila toner av kryddor och rostad havre. Koffeinfritt: koffeinet har tagits bort med den naturliga CO2-metoden. Ingredienser: malet rostat ekologiskt* koffeinfritt kaffe.*Odlat på ekologiska gårdar: certifierat i enlighet med BE-BIO-01.Förvaringsvillkor: förvara torrt och svalt.
Fler tips på koffeinfritt kaffe
-
Lavazza Caffè Decaffeinato Kaffebönor 500g
159 kr
Läs mer härLavazza Caffè Decaffeinato koffeinfria kaffebönor består av noga utvalda Arabica- och Robustabönor som ger ett rikt och aromatiskt kaffe med smaker av mandel och honung. Kaffet är koffeinfritt genom en naturlig borttagningsprocess som bevarar kaffets fulla smak och arom.Med Lavazza kan du få koffeinfritt kaffe utan att avstå en autentisk italiensk kaffeupplevelse!Koffeinfria kaffebönor för espressomaskin eller kaffekvarn.Mellanrost och intensitet 3/10. -
Caffè Mauro Deca Koffeinfritt 250g
75 kr
Läs mer härMalet koffeinfritt kaffe från Caffé Mauro. Rostat och malt koffeinfritt kaffe, idealisk för att brygga en utsökt kopp med din Mokabryggare. Njut av en traditionell kaffeupplevelse med en rik, balanserad smak – utan koffeinets påverkan.Robusta.Intensitet: 8 av 10Ursprung: Centralafrika, Sydamerika, Asien. -
Chikko Not Coffee Kaffealternativ Lupin 250g
129 kr
Läs mer härChikko Not Coffees ekologiska och koffeinfria kaffealternativ Lupin är tillverkat av lupinbönor och smakar likt kaffe. Du kan tillaga lupinkaffe som vanligt kaffe. I kaffebryggare med filter, i mokkabryggare, espressomaskin, det fungerar utmärkt!Lupinkaffe är naturligt koffeinfritt och innehåller inga tillsatser. En rent alternativ för dig som föredrar att dricka koffeinfritt kaffe. -
Gevalia Mellanrost Koffeinfri 425g
95 kr
Läs mer härGevalia Mellanrost Koffeinfritt är ett kaffe som är utvecklat med en särskild metod som tar bort koffein, men bibehåller smaker väl. Kaffebönorna kommer från Östafrika och Sydamerika och ger en fin arom med lätt syrlig eftersmak. -
Lavazza Caffè Decaffeinato Finmalet Kaffe Refill 250g
75 kr
Läs mer härLavazza Caffè Decaffeinato finmalet kaffe är Lavazzas koffeinfria blandning som består av noga utvalda Arabica- och Robustabönor. Ett rikt och aromatiskt kaffe med smaker av mandel och honung. Kaffet är koffeinfritt genom en naturlig borttagningsprocess som bevarar kaffets fulla smak och arom.Ett koffeinfritt kaffe för dig som gärna skippar koffeinet, men inte vill avstå den autentiska smaken av italiensk kaffe.Kaffet är malt för att bryggas i din kaffebryggare, mokabryggare eller franskpress.Mellanrost och intensitet 3/10. -
Lavazza Caffè Decaffeinato Finmalet Kaffe Burk 250g
79 kr
Läs mer härLavazza Caffè Decaffeinato finmalet kaffe är en koffeinfri blandning som består av noggrant utvalda Arabica- och Robustabönor. Ett rikt och aromatiskt kaffe med smaker mandel och honung. Detta kaffe är koffeinfritt genom en naturlig borttagningsprocess som bevarar kaffets fulla smak och arom. Perfekt för dig som vill ha koffeinfritt kaffe, men inte vill avstå från en autentisk italiensk kaffe!Kaffet är malt för att bryggas i din kaffebryggare, mokabryggare eller franskpress.Mellanrost och intensitet 3/10. -
Bergstrands Kafferosteri Koffeinfritt 250g
99 kr
Läs mer härVälbalanserad sängfösare med nötig eftersmak för den som vill slippa räkna får.Ursprung: ColombiaBryggmalet kaffe.Rostning: 6/10Fyllighet: 6/10Syrlighet: 7/10 -
Passalacqua Espresso DeUp Malet Koffeinfritt Plåtburk 250g
99 kr
Läs mer härMalet koffeinfritt espresso från italienska Passalacqua med aromatisk och intensiv doft. En blandning av mycket hög kvalitet som kan ta fram det bästa med vilken typ av extraktion som helst!Typ: Arabica 80% och Robustabönor 20%, malda, rostade bönor.Servering: En koffeinfri tillfredsställelse!Arom: Choklad, honungRostning: Mörkt -
Svanfeldts Coffee Koffeinfritt av Lisa Borg Malet Kaffe 250g
120 kr
Läs mer härKoffeinfritt av Lisa Borg! Detta är ett koffeinfritt, mörkrostat & malet kaffe. Mustig och kryddig med smak av kakao och svarta vinbär. Passar utmärkt till sena kvällar. Hej, jag heter Lisa Borg fd Anckarman. Vad kul att du har hittat hit! Koffeinfritt kaffe har förändrat mitt liv! Och jag hoppas att det även kan förändra ditt. Efter en kollaps med efterföljande hjärnröntgen som sedan ledde till ADHD-diagnos blev jag mer uppmärksam på vad som påverkar min kropp negativt.Svenskar dricker i genomsnitt 3 koppar kaffe per dag och koffeinet kan påverka vår sömn och nervsystem negativt. Om du, precis som jag, enkelt blir stressad och har nära till ångest kan det vara en idé att skära ner på koffeinintaget.Koffeinfritt kaffe kan antingen vara det perfekta substitutet för ditt vanliga kaffe om du vill sluta med koffein helt. Men även perfekt som komplement efter din första morgonkopp för att inte fortsätta förse kroppen med koffein under dagen.Jag har rostat dessa bönor hårt. Så hårt att David som äger Svanfeldts först rynkade på näsan. Men nu är vi alla överens om att ett kraftfullt, koffeinfritt kaffe behövs på marknaden. Alla är värda den där magiska kaffekänslan i munnen, med eller utan koffein - så varför tumma på smaken?Koffeinborttagningen av L+B-kaffe utförs av Svanfeldts partner CR3-Kaffeeveredelung som är baserade i Bremen, Tyskland. CR3 är en av de ledande tjänsteleverantörerna specialiserade på bearbetning av råkaffe. Koffeineringsmetoden som används för just detta kaffe är den patenterade Natural Liquid Carbon Dioxide Decaffeination Process: Det råa, orostade kaffet fuktas med vatten och bringas i kontakt med trycksatt, flytande CO2, som erhålls från en sötvattenkälla i norra Tyskland.Genom att cirkulera genom kaffet drar CO2 ut koffeinet ur bönan. Denna process upprepas tills den erforderliga återstående koffeinnivån uppnås. Slutligen töms kaffet i en torktumlare där det försiktigt torkas till ungefär den ursprungliga fukthalten. Därefter är kaffet klart för rostning. Koffeinborttagning med naturlig CO2 är en särskilt skonsam process som garanterar en hög retention av arom- och smakkomponenter. Speciellt högkvalitativt specialkaffe drar nytta av denna känsliga behandling. Dessutom är denna process helt naturlig och certifierad organisk.Styrka 7Passar att pressas och bryggas.Koffeinfritt, mörkrostat & malet kaffe.Mustig och kryddig med smak av kakao och svarta vinbär.För varje sålt kilo går 10 kr till Hjärnfonden -
Renée Voltaire Maskroskaffe Original 10x2g
115 kr
Läs mer härKaffe på maskrosens rötter som rostats och malts till pulver – detoxande effekt och främjande för matsmältning! Liknar vanligt kaffe i både smak och utseende, men är basiskt och helt fritt från koffein. Maskroskaffet kan även drickas som ett te. Smart portionsförpackat i tepåse.Renée Voltaires maskroskaffe kommer från Japan och är av högsta kvalitet. Det görs på 100 % äkta maskrosrötter som noga sorteras ut från snarlika växter. Rötterna torkas, rostas och mals till granulat. Resultatet liknar vanligt kaffe i både smak och utseende, men är helt fritt från koffein. Maskroskaffet kan även drickas som ett te, iskaffe och latte.Låt en påse dra i en kopp hett vatten ett par minuter. Gott tillsammans med nötmjölk. -
Koffeinfri rackare | Koffeinfritt specialkaffe i världsklass - Bryggmalet
275 kr
Läs mer härHela bönor/Malet kaffe 250 g Älskar du kaffe men skulle gärna slippa koffeinkicken? Grattis, du har blivit bönhörd. Äntligen kan vi inkludera fler i vår kaffegemenskap. Den koffeinkänsliga ges en ny chans att vara med och den inbitna bönnörden kan förlänga sitt kaffedygn med en kvällskopp utan att riskera nattsömnen. Koffeinfri rackare är ett kaffe där koffeinet med naturliga metoder reducerats till ett minimum. Men all smak finns kvar. Får det lov att vara en Koffeinfri rackare?Kaffet är gott i alla tänkbara bryggmetoder (inklusive espresso), alla tider på dygnet. Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe vars ursprung varierar över säsong. Nuvarande skörd:Regionen Nariño i Colombia, producerat av Cooperativa de Cafés, especiales de Nariño.Varietet: Caturra, CastilloSkörd: Hela året. Process: fermenterat i vattenbad och sedan soltorkat. Odlingshöjd: 1 550-1 650 meter över havet. Beyond the beans - historien bakom kaffet i din koppJag har märkt att koffeinfritt kaffe väcker känslor! En del blir själaglada när de får höra att det finns ett koffeinfritt kaffe som jag går i god för är lika gott som "vanligt kaffe". Andra har så trista upplevelser av att ha provat olika koffeinfria kaffen att de har gett upp och är bergsäkra på att det är fullkomligt osannolikt att det skulle kunna smaka bra. En tredje kategori ser ingen poäng med att dricka koffeinfritt eftersom de kan sova som ett barn oavsett hur sent på dygnet och hur mycket kaffe de dricker. Oavsett vad, så är jag själaglad över att få möjligheten att förmedla denna pärla. Rosteriet köper in de bästa koffeinfria bönorna som finns i säsong och strävar efter att rosta det så en medelfyllig karaktär med viss sötma framhävs. Just nu kommer kaffet från regionen Huila i Colombia. Tillsammans har många gårdar gått ihop och skapat en skörd som fått 84-85 poäng i ett smaktest från 1-100. Det betyder att kaffet när upp i "specialkaffe"-nivå vilket är ytterst sällsynt för koffeinfria kaffen. Det gör att bönorna skiljer sig från kanske så mycket som 99 procent av världens övriga koffeinfria kaffen, både genom sin höga kvalitet och i fråga om transparens och spårbarhet. Så, hur går det egentligen till att skapa koffeinfritt kaffe? Det finns olika sätt, gemensamt för dem alla är att det handlar om att reducera och avlägsna det koffein som redan finns. Några redan från början koffeinfria bönor, växer helt enkelt inte på träd.I metoden som används till Koffeinfri rackare badas det så kallade råkaffet tillsammans med naturlig, komprimerad koldioxid. Koldioxiden binder sedan koffeinet och när kaffet filtreras så skiljs bönorna från sitt koffein. Smaken i kaffebönorna stannar dock kvar i hela processen, till skillnad från i en del andra metoder där även smaken följer med bort och sedan måste återinföras i bönorna. Det ska sägas direkt, jag förstår nätt och jämt hur det går till i teorin. Men som de beskriver det med egna ord på rosteriet: "Genom denna naturliga metod så behålls den goda smaken i kaffet, vilket är en av skälen till att vi tror att det är framtidens metod för att ta fram koffeinfritt kaffe." Kaffet gott,Allt gott/Viktor -
Persgården Eko Dadelkaffe 450g
65 kr
Läs mer härDetta är ett växtbaserat alternativ till traditionellt kaffe, gjort på rostade dadelkärnor, helt koffeinfritt och laddat med antioxidanter och naturligt protein. Mjuk, fyllig och rostad, med subtil sötma från dadeln. Dadelkaffe är en del av en växande trend!Helt koffeinfritt utan tillsatser.Glutenfri, laktosfri och mjölkfri.
Så kan koffeinfria kaffet framställas
En vanlig metod för att framställa koffeinfritt kaffe är extraktion och filtrering. Koffein och vatten dras ut ur kaffebönan och filtreras genom ett filter där koffeinmolekylerna fastnar. Vattnet får sedan återabsorberas till bönan för att smaken ska återställas.
Koffeinfritt kaffe är inte helt fritt från koffein
Egentligen är termen koffeinfritt missvisande för mätningar visar att det inte finns några kaffesorter som är helt fria från koffein. Olika studier visar på varierande mängd från 3 mg till 32 mg per kaffekopp. Det kan jämföras med en vanlig kopp som kan innehåller kring 80 mg.
Koffeinfritt kaffe finns att köpa i olika varianter som snabbkaffe eller bryggkaffe. Hela kaffebönor utan koffein finns inte att köpa eftersom det är på det malda kaffet man applicerar koffeinextraheringen.
Var köper man koffeinfritt kaffe?
Utbudet är långt ifrån stort och kan vara svårt att hitta i din närmaste matbutik även om Coop, ICA och Willys oftast har någon sorts koffeinfritt kaffe.
Ett tips är också att kolla hos hälsokostbutiker eller apotek som ibland lagerför denna typ av kaffedryck.














